Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Simon - Muntii Stanisoarei

Varful Simon - Muntii Stanisoarei


Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m.

Denumirea ii provine de la cel al unui calugar care ar fi sihastrit intr-o chilie (pestera, conform traditiei) de pe muntele ce i-a luat numele.

Accesul se poate face de la una dintre manastirile, Bistrita sau Pangarati, de pe Valea Bistritei, nu departe de Piatra Neamt. Mai rapid este accesul de la Sanatoriul Pangarati, fiind un drum asfaltat pana la aceasta locatie. De aici, spre nord-est, se merge pe un drum de stana circa 2 h.

Varful ofera o panorama extraordinara, de 360 de grade, spre muntii Tarcaului si ai Stanisoarei, ca si spre orasul Piatra Neamt....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

De pe Varful Simon spre Piatra Neamt
De pe Varful Simon spre Piatra Neamt
De pe Varful Simon spre sud-vest
De pe Varful Simon spre sud-vest
De pe Varful Simon spre vest
De pe Varful Simon spre vest
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Simon - Muntii Stanisoarei.

Cautati geoascunzisul Varful Simon - Muntii Stanisoarei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Varful Simon

    Traseu frumos Zapada tare pe alocuri portiuni fara Ceata sa risipit un pic pe varf  Gasit ascunzisul Scotocit bine sub pietrele respective ce ies din pamant langa fagul cu pricina din poza dar banuiesc ca a mai sapat un animal ceva acolo caci nu am gasit kinderul...
  • Geocutia lui Radu si a lui Dorin

    Aproape ca nu mi-a venit sa cred...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.