Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cetatea Comorii - Muntii Bodoc

Cetatea Comorii - Muntii Bodoc


In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.

Despre cetatea de aici vorbeste Orban Balazs in lucrarea sa din 1868-1873 despre Tinutul Secuiesc, indicand si un plan al cetatii. Cercetari arheologice au relevat existenta unei asezari din Epoca Fierului peste care s-a suprapus o fortificatie medievala (sec. XII-XIV). Urmele vizibile azi sunt doar ale unui rest de zid si ale valurilor de pamant ce inconjura platoul. Pana la platoul cetatii duce marcajul punct albastru ce pleaca din Malnas si trece pe la Cetatea Herecz....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Platoul de pe Varful Comorii
Platoul de pe Varful Comorii
Val de pamant
Val de pamant
Sapatura arheologica (saua a cautatorilor de comori)
Sapatura arheologica (saua a cautatorilor de comori)
Inscriptie
Inscriptie
Varful Bodoc vazut de pe Varful Comorii
Varful Bodoc vazut de pe Varful Comorii
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Comorii - Muntii Bodoc.

Cautati geoascunzisul Cetatea Comorii - Muntii Bodoc si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.