Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Parcul Central - Odorheiu Secuiesc - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Parcul Central - Odorheiu Secuiesc, atractii turistice

Parcul Central - Odorheiu Secuiesc..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Parcul Central Odorheiu Secuiesc! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Parcul Central - Odorheiu Secuiesc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Odorheiu Secuiesc, se afla la 0,46 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Odorheiu Secuiesc: 16
Cazare

Cazare Odorheiu Secuiesc (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Odorheiu Secuiesc, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 1,66 km distanta: Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc (6 poze).
1471473410980
1471473414981
1471473416982
1471473419983
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Parcul Central Odorheiu Secuiesc?
Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc. La 80 m. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc. (geoascunzis)
Descult in parc - Odorheiu Secuiesc. La 120 m. Este construita din piatra, pietris, lemn, caramida, con de brad si stiuleti de porumb. (obiectiv interesant cu geocutie)
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc. La 240 m. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest. (punct de interes turistic cu geocutie)
Mausoleul si cimitirul eroilor - Odorheiu Secuiesc. La 690 m. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc Judetul Harghita. La 770 m. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. (geoascunzis)
Padurea paralela cu strada Rakoczi - Odorheiu Secuiesc. La 1,7 km. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Budvar. La 1,8 km. Capela lui Isus Judetul Harghita. La 1,9 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Cimitirul de animale - Odorheiu Secuiesc. La 2,9 km. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Trambulina Polonita. La 3,8 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc. La 3,9 km. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Biserica catolica Polonita. La 4,3 km. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc. La 4,9 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Valea paraului Feheres. La 5,3 km. Turnul inclinat Cireseni. La 7,1 km. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Cimitirul vechi din Satu Mare. La 7,8 km. Cavitatile de langa Satu Mare. La 8,1 km. Kolik - Satu Mare, Harghita - In data de 20 septembrie 2007 am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare, judetul Harghita. Turn de observatie Varful Aramei Cireseni. La 9,7 km. In anul 2006 composesoratul din Cireseni, antreprenori locali, si cu ajutorul comunei Feliceni, au construit aici un turn de observatie.
Dealul Gordon Lupeni. La 10,2 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Troita Sfanta Maria Regina Lupeni. La 10,6 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Belvedere Dealu. La 10,8 km. Festivalul Prunelor - Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. Biserica unitariana Martinis. La 11,1 km. Lacul Crab Porumbenii Mari. La 11,9 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari. La 11,9 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Un fel de cetate Porumbenii Mari. La 12 km. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate.
Parcul Victor Roman Martinis. La 12,2 km. Fagul tunel Satu Mare. La 13,3 km. Langa drum putem vedea un sir de case de vacanta.
Biserica fortificata din Darjiu. La 13,4 km. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Darjiu - In data de 30 iulie 2010, am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Faneata Iadului. La 13,5 km. Faneata Iadului, primul - Am ajuns la fata locului dupa inserare, dar ascunzisul poate fi cautat si noaptea. Cetatea banului Bela Sanpaul. La 13,8 km. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Podul acoperit Cadaciu Mic. La 14 km. Pasul Calonda. La 14,6 km. Cautand hotarat - De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici. La 14,8 km. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Baile Homorod. La 14,9 km. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Fürdo brook. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Fantana de apa sarata Sanpaul. La 15,5 km. Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent.
Popasul pasarilor Sanpaul. La 15,6 km. Oaza Nicoleni. La 15,6 km. Muzeul scolar Minele Lueta. La 16,6 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Izvorul de apa minerala Bradul Rotund Minele Lueta. La 16,6 km. Izvorul de apa minerala Lobogo Vlahita. La 16,8 km. Ruinele forjei Vlahita. La 16,8 km. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990.
Dumbrava Castanilor Craciunel. La 16,9 km. Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Biserica unitariana Craciunel. La 17,4 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de cca. Am gasit-o - Am găsit și acesată geocutie cu o mică căutare în plus ca de obicei.
Piatra cu Gaura Corund. La 17,4 km. Piatra cu Gaura - Frumos loc, interesanta Gaura. Belvedere Capalnita. La 17,6 km. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
Lacul Ruganesti. La 17,8 km. Necropola tumulara Dealul Pietros. La 18 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Baile sarate de la stufaris Lueta. La 18,2 km. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Dealul Spanzuratorii Craciunel. La 18,3 km. Dealul care se afla la est de sat apare pe o harta veche din 1773 sub denumirea de Culmea Spanzuratorii, iar pe o alta harta din 1870 sub denumirea de Gatul Spanzuratorii.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta. La 18,4 km. Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta.
Dealul Dungo Craciunel. La 18,6 km. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Bazinele cu apa sarata Craciunel. La 18,6 km. La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Panorama Corund. La 18,8 km. Baile Dungo Craciunel. La 18,8 km. Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atenție mai mare acest loc.
Izvoarele de apa minerala Selters. La 18,9 km. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Atractii inedite - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Parcul Central
  • Localizare pozitie pe harta Odorheiu Secuiesc
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Green Odorhei - In data de 27 mai 2011 am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc...

Ai ajuns in Odorheiu Secuiesc si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Parcul Central? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.