Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Zagon
Chiurus
Lacul Chiurus
Dealul din Mijloc
Balta Dracului Covasna

ComentariiBiserica ortodoxa de lemn - Papauti

Biserica ortodoxa de lemn - Papauti


Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567.

Despre o biserica - greco-catolica - a locuitorilor romani se vorbeste prima oara in anul 1761. Prabusindu-se, a fost adusa in 1816, de la Zagon biserica de lemn de acolo (data doar din 1804). In 1847 i s-a adaugat tinda. Iconostasul si turnul dateaza din 1924.

Actualmente biserica - declarata monument istoric - este in conservare (din pacate exteriorul a fost tencuit...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica ortodoxa de lemn - Papauti.

Cautati geoascunzisul Biserica ortodoxa de lemn - Papauti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.