Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Rezervatia Valea Iadului - Turia

Rezervatia Valea Iadului - Turia


Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului.

Dupa 1 km vom observa pe partea dreapta amenajarea unui izvor, la vizita noastra, sec; este pe malul Paraului Turia, confluenta cu Valea Iadului fiind mai sus cu cativa metri. Dupa 4,5 km ajungem la o intersectie (cu 1 km in urma am trecut pe langa alta, aflata sub dealul pe care sunt urmele Cetatii Turia, geoobiectiv) marcata de prezenta unei vile si a unei cabane silvice.

Urmam drumul care pleaca spre dreapta; imediat trecem pe langa un izvor mineral amenajat primitiv, aflat in dreapta drumului. Cu 400-500 m mai sus, tot pe dreapta, ne atrage atentia un alt izvor cvasiamenajat, iar cativa metri mai sus, un bazin (privat) ce aduna apa minerala a unui alt...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Alt izvor mineral amenajat
Alt izvor mineral amenajat
Mofeta
Mofeta
Bazin cu emanatii de gaze
Bazin cu emanatii de gaze
Bazin si mici izvoare si emenatii de gaze
Bazin si mici izvoare si emenatii de gaze
Cabana de vanatoare
Cabana de vanatoare
Izvoare cu emanatii de gaze
Izvoare cu emanatii de gaze
Izvor cu emanatii de gaze
Izvor cu emanatii de gaze
Dovada primului gasitor
Dovada primului gasitor
Zona din jurul mofetei
Zona din jurul mofetei
Sub amenajare
Sub amenajare
Pod din lemn
Pod din lemn
Amenajare urata
Amenajare urata
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Rezervatia Valea Iadului - Turia.

Cautati geoascunzisul Rezervatia Valea Iadului - Turia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie

    Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia,...
  • Gradina Herko de pe Valea Iadului

    Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica?! Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti)...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.