Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Termele romane Dinogetia
Podul si cazematele germane Balta Salcuta
Cazemata de pe Dealul Bugeac
Balta Zatun
Malul Dunarii IC Bratianu

Comentarii
Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice...Cetatea antica Dinogetia - Garvan

Cetatea antica Dinogetia - Garvan


Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII).

Situl s-a bucurat in epoca romana si in perioadele istorice urmatoare de o importanta strategica si comerciala deosebita, data fiind amplasarea sa pe malul drept, al Dunarii, in dreptul fortificatiei de la Galati-Barbosi. Aici si-au avut sediul in perioada romana detasamente ale mai multor unitati militare: legio V Macedonica, legio I Italica, cohors I Mattiacorum, cohors...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea antica Dinogetia - Garvan.

Cautati geoascunzisul Cetatea antica Dinogetia - Garvan si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.