Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti

Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti


Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.

La Cheile Tesnei se ajunge urmand in amonte, cca 12 km, drumul asfaltat, dar destul de prost intretinut, de pe valea Cernei, plecand din Baile Herculane. La intrarea in chei se afla Pensiunea Dumbrava, dar si spatiu de campare (privat). Poteca de acces in chei a fost amenajata de granicerii austrieci, de-a lungul Tesnei fiind trasata granita dintre Imperiul Austriac, apoi Austro-Ungaria...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Valori naturale din Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti.

Cautati geoascunzisul Moara Dracilor din Cheile Tesnei - Muntii Mehedinti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.