Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Domnul Lomasel
Cascada Lomasita
Mausoleul Eroilor Romani Toplita
Iezerul Calimanului
Varful Rachitis

ComentariiManastirea de la Gura Izvorului - Calimani

Manastirea de la Gura Izvorului - Calimani


Primind hramul Duminica Tuturor Sfintilor, sarbatoare ortodoxa celebrata la o saptamana dupa Rusalii (Cincizecime), manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sf. Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. La 20 iunie 2009 au fost sfintite crucile insirate de-a lungul drumului.

Gura Izvorului este, de fapt, gura paraului Arinișul, afluent de stanga al Lomasului. Locatia se afla la cca 8 km de Gura Secului - confluenta Secului cu Lomasul, de unde Lomasul isi schimba denumirea in Toplita.

Manastirea este inca in constructie, in stadiu de finisare  a lucrarilor. Se evidentiaza privirii prin decoratia bogata a exteriorului bisericii;...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea de la Gura Izvorului - Calimani.

Cautati geoascunzisul Manastirea de la Gura Izvorului - Calimani si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.