Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Sonda straveche Poieni Targu Ocna
Cimitirul Eroilor Poieni Targu Ocna
Monumentul Magura Ocnei
Drumul Crucii Dracoaia
Dealul Dracoaia

Comentarii
Sare vs frigider...Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna

Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna


La Tg. Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin sec. XIV (documentat). Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici), ulterior acestea s-au largit spre adancime, formand galerii sub forma de clopot, cum sunt cele ce formeaza geoobiectivul prezentat.

In aceste mine, ocnasii erau coborati cu harzobul prin gaura din tavanul clopotului. Ulterior tavanele acestor mine s-au prabusit dand nastere la uriase avene cu galerii laterale. Alunecarile si scurgerile de noroi de la suprafata spre acestea au condus la infundarea galeriilor ce patrundeau in subteran.

In prezent fostele mine se prezinta sub forma a doua uriase...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna.

Cautati geoascunzisul Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.