Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Fortificatiile Rika
Ruinele cetatii Reka
Lacurile de langa Varghis
Biserica reformata Varghis
Piatra Likasko Talisoara

ComentariiMormantul reginei Reka

Mormantul reginei Reka


Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka, prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.

Reka este un vechi nume unguresc, de prin sec. X, din care provine si varianta Rika. Interesant este ca in slovena reka inseamna rau. Se presupune ca originea sa ar fi turcicul Airkan, el intalnindu-se ca nume de persoana si in finlandeza sub forma Riikka, dar si in alte limbi precum sanscrita sau maori (unde reka inseamna dulce).

Accesul cel mai simplu la obiectiv...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Mormantul reginei Reka.

Cautati geoascunzisul Mormantul reginei Reka si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.