Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Biserica reformata din Talisoara

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Biserica reformata din Talisoara

Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Biserica reformata din Talisoara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Biserica reformata din Talisoara:

Interior
Interior
Scoala din Talisoara
Scoala din Talisoara
Statuia din fata scolii
Statuia din fata scolii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Biserica reformata din Talisoara!

>>> Vizitati Biserica reformata din Talisoara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Talisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,09 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Talisoara: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Piatra Gaurita - Talisoara

Piatra Gaurita - Talisoara la 1,3 km
Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Cimitirul Zathureczky Baraolt

Cimitirul Zathureczky Baraolt la 3,6 km
Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Lacurile de langa Varghis

Lacurile de langa Varghis la 4,5 km
Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Cetatea Tiborc

Cetatea Tiborc la 5,2 km
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Mormantul reginei Reka

Mormantul reginei Reka la 6,1 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Ulmul din Capeni

Ulmul din Capeni la 6,1 km
Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania.
Fortificatiile din Padurea Rica

Fortificatiile din Padurea Rica la 6,3 km
Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Ruinele cetatii Reka

Ruinele cetatii Reka la 6,8 km
Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes).
Statuia marelui povestitor Benedek Elek

Statuia marelui povestitor Benedek Elek la 8,2 km
Nu am putut sa caut linistit.
Dealul Crucii la 8,5 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie.
Capela Dobo

Capela Dobo la 9 km
Cetatea Hagymas Ocland

Cetatea Hagymas Ocland la 10,1 km
Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Cetatea Kustaly Ocland

Cetatea Kustaly Ocland la 10,1 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.

Biserica reformata din Talisoara in limba maghiara - magyarul: Református templom Olasztelek

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Biserica reformata din Talisoara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Eram intr-o excursie in valea Cormosului. In drum spre casa am trecut pe langa biserica reformata din Talisoara.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras. Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Cetatea Coltesti Cetatea merita sa fie vizitata. Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc Curiozitate. Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Schimbari la capela. Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • Panorama Sfantu Gheorghe Deasupra orasului Sfantu Gheorghe. Daca iesiti din orasul Sfantu Gheorghe spre localitatea Valcele, merita sa va opriti pentru a va potoli setea la izvorul din apropiere. Apoi sa urcati pe deal, sa cautati aceasta geocutie si sa admirati privelistea ce se deschide spre oras.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Biserica reformata din Talisoara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 11 zile!