Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica de lemn Valea Mare Faraoani
Biserica de lemn Buchila
Pestera Ghimelcea
Capela Bozdos Valea Seaca
Lacul Cleja

ComentariiCineritele de la Somusca

Cineritele de la Somusca


Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice. Cele de la Somusca, com. Cleja, fac parte dintr-un orizont mai larg ce ajunge pana in valea Siretului, formand asa-zisa Poarta a Siretului (unde, profitandu-se de ingustarea vaii si de duritatea stratelor de cinerite) s-a construit barajul unui lac de acumulare).

Pe Dealul Patul, la nord-est de satul Somusca, eroziunea a scos la zi strate masive din care s-au prabusit numerosi bolovani, creind un sit spectaculos (declarat rezervatie geologica). Din Cleja suie pana pe culmea dealului, marcat de mai multe cruci din beton, un drum pe care au fost instalate cruci amintind de Drumul Crucii.

Un traseu cu plecare din Somusca este...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cineritele de la Somusca.

Cautati geoascunzisul Cineritele de la Somusca si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.