Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cineritele de la Somusca

Cineritele de la Somusca


Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice. Cele de la Somusca, com. Cleja, fac parte dintr-un orizont mai larg ce ajunge pana in valea Siretului, formand asa-zisa Poarta a Siretului (unde, profitandu-se de ingustarea vaii si de duritatea stratelor de cinerite) s-a construit barajul unui lac de acumulare).

Pe Dealul Patul, la nord-est de satul Somusca, eroziunea a scos la zi strate masive din care s-au prabusit numerosi bolovani, creind un sit spectaculos (declarat rezervatie geologica). Din Cleja suie pana pe culmea dealului, marcat de mai multe cruci din beton, un drum pe care au fost instalate cruci amintind de Drumul Crucii.

Un traseu cu plecare din Somusca este descris pe muntesiflori.ro....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Aflorimentul principal
Aflorimentul principal
Afloriment secundar
Afloriment secundar
Situl cu cineritele de la Somusca
Situl cu cineritele de la Somusca
Urcand spre culmea Dl. Patul ...
Urcand spre culmea Dl. Patul ...
Popas pe cinerite
Popas pe cinerite
Vedere de pe cinerite
Vedere de pe cinerite
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cineritele de la Somusca.

Cautati geoascunzisul Cineritele de la Somusca si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.