Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica de lemn Buchila
Capela Bozdos Valea Seaca
Cineritele de la Somusca
Capela de pe Magura Baltatei
Capela Ciciola Culmea Pietricica

ComentariiBiserica de lemn Valea Mare - Faraoani

Biserica de lemn Valea Mare - Faraoani


Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.

Una dintre sursele cele mai credibile indica anul 1435 ca moment al constructiei si pe Balint Marton drept ctitor. Dintre reparatiile ulterioare e de amintit cea din 1843, cand a fost facut altarul care a ramas pana azi, si pe cea din 1893, cand bisericii i s-a pus o talpa noua de stejar.

Initial biserica deservea satul Faraoani a carui vatra s-a mutat, parte pe Valea...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica de lemn Valea Mare - Faraoani.

Cautati geoascunzisul Biserica de lemn Valea Mare - Faraoani si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.