Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Hegesca - Culmea Pietricica

Varful Hegesca - Culmea Pietricica


Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi. Ofera largi panorame asupra culmilor Pietricicai dintre care face parte.

Pe el este inaltata o cruce de inox pe care este fixat un frumos altorelief din fibra de sticla cu chipul lui Isus. Un mod rapid de a sui pe deal este de a pleca de la motelul Magura Verde de pe DN 11, Brasov-Bacau, pe drumul ce coboara spre est catre Luizi Calugara. Odata ajunsi in valea Bahnei (15-20 min) se urmareaste aceasta spre izvoare, pe bratul stang (cum urcam), trecand...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Excursii

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Hegesca - Culmea Pietricica.

Cautati geoascunzisul Varful Hegesca - Culmea Pietricica si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.