Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Capela de pe Magura Baltatei - Culmea Pietricica

Capela de pe Magura Baltatei - Culmea Pietricica


La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.

Localnicii din satul Valea Seaca (comuna Nicolae Balcescu) au inaltat o asemenea capela pe dealul numit Magura sau al Albenilor, ea fiind inchinata Inaltarii la cer a lui Isus.

Accesul in zona este facilitat de un drum asfaltat ce leaga Bacaul de Nicolae Balcescu, din care se desprind drumuri comunale spre satele Baltata si Valea Seaca, de unde se poate sui pe Dl. Magura, la capela....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela de pe Magura Baltatei - Culmea Pietricica.

Cautati geoascunzisul Capela de pe Magura Baltatei - Culmea Pietricica si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.