Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea

Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea


Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism.

Prezenta monumentului inchinat lui la Cosnea se datoreaza faptului ca in timpul Primului Razboi Mondial, ca infirmier si preot in armata germana, a luptat in zona Cosnei, unde a si fost ranit, fiindu-i amputata gamba piciorului stang. Pentru angajamentul sau social si pastoral a fost beatificat in 1987 de papa Paul al II-lea.

Monumentul se afla pe drumul de acces in satul Cosnea, ce vine de-a lungul paraului Sulta din satul omonim (acces de pe DN 12A, Onesti - Miercurea Ciuc: N46.477617; E26.240676; 543 m), in punctul in care din acesta se desprinde spre dreapta un drum comunal ce duce in satul Pajistea (cca 15 km)....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Monumentul lui Rupert Mayer - 2
Monumentul lui Rupert Mayer - 2
Inscriptie pe cruce
Inscriptie pe cruce
Dovada
Dovada
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea.

Cautati geoascunzisul Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Drum catastrofal pe paraul Petru

    Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa...
  • Cu lanterna

    Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de "ascunzator", am purces la cautarea obiectivului...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.