Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Manastirea Poglet

Manastirea Poglet


Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din sec. XVIII, ante 1734.

După secularizarea averilor manastiresti din 1863, biserica a devenit una de mir. Manastirea s-a reinfiintat in 1996. Trebuie spus ca in 1968 biserica originara a fost demolata, reconstruindu-se insa intocmai ca cea veche sub indrumarea Comisiei Monumentelor Istorice; la fel s-a intamplat si cu clopotnita din lemn din preajma.

Cea mai comoda cale de a ajunge la manastire este de a pleca din satul Racaciuni (pe DN 2, Bucuresti-Bacau) spre comuna Pincesti, de unde se deviaza (indicator) pe drumul spre satele Fulgeris, Chilia Benei (la care nu se ajunge) si Poglet; sunt 15 km asfaltati (in afara de ultimul) de la Racaciuni....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Biserica Manastirii Poglet - 2
Biserica Manastirii Poglet - 2
Lucratura noua dupa model vechi
Lucratura noua dupa model vechi
Clopotnita
Clopotnita
Cladirea de chilii
Cladirea de chilii
Fosta scoala primara
Fosta scoala primara
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea Poglet.

Cautati geoascunzisul Manastirea Poglet si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.