Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Crucea de pe Plaiul Ugra

Crucea de pe Plaiul Ugra


Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la geocutia de la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus.

Se ajunge in circa o oră și jumătate la o cruce de lemn montata recent (2012), in onoarea locotenentului ungur Sebo Odon (1920-2004) care a condus un batalion de graniceri in aceasta zona, in timpul luptelor din Al Doilea Razboi Mondial, in speta, in anul 1944, cu armata rusa ce incerca sa strapunga, prin ocolire, Trecatoarea Ghimeș....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoascunzisuri

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Crucea de pe Plaiul Ugra.

Cautati geoascunzisul Crucea de pe Plaiul Ugra si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Valea Boros
Lunca de Sus
Viaductul Mina
Valea Intunecoasa
Varful Ascutit

Comentarii
Pixel
Veverita contra sau pro geotrekking...
Urcare contra cronometru...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.