Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Ruinele castelului Tarnoczy - Sanzieni

Ruinele castelului Tarnoczy - Sanzieni


Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a sec. XV.

A apartinut mai multor familii (probabil, Apor, Mikes, acestea fiind cele mai cunoscute cu proprietati in zona). Este cunoscut ca apartinand unui anume Tarnoczy Sebestyen, de care se leaga o legenda cu o fata rapita si dusa in/din acest castel - subiect al unui roman, Vaduva si fata ei, de Kemeny Zsigmond.

Din castel au ramas doar ruinele zidurilor sale, construite...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Ruinele castelului Tarnoczy - Sanzieni.

Cautati geoascunzisul Ruinele castelului Tarnoczy - Sanzieni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.