Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baile Martanus
Lemnia
Urma de picior a lui Hristos
Apa Imputita Paraul Lupului
Monumentul imparatesei Sisi

Comentarii
Geocutie noua intr-o alta salcie...Castrul roman Angustia - Bretcu

Castrul roman Angustia - Bretcu


Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu.

Primele sapaturi au fost facute in 1877, urmatoarele, sistematice, in 1925-26 si apoi in 1950. Recent, in 2010, situl a fost scanat cu mijloace moderne de cercetare arheologica, nondistructive. Ceea ce este astazi vizibil, reprezinta un dreptunghi cu laturile de 170 m x 140 m, inconjurat de un val de pamant inalt, spre exterior, si peste 2 m.

Sunt vizibile urmele turnurilor...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Castrul roman Angustia - Bretcu.

Cautati geoascunzisul Castrul roman Angustia - Bretcu si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.