Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baile Fantana Sarata - Soskutfurdo
Baile Lazaresti
Baile Soszekfurdo
Lazaresti
Cozmeni

Comentarii
Ascunzis drive-in...
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges...Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges

Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges


Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului.

Prin pas trece drumul national ce leaga Miercurea Ciuc de Targu Secuiesc. Monumentul, aflat la marginea soselei, opera a unui sculptor italian (stabilit in localitatea harghiteana Jigodin, acum cartier al orasului Miercurea Ciuc), din anul 1897, comemoreaza 200 de secui ucisi de armatele tarista si austro-ungara in timpul Revolutiei din 1848 (mai precis, la 1 august 1849)....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges.

Cautati geoascunzisul Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.