Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Stanca Cucului de la Bogata

Stanca Cucului de la Bogata


Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei.

Un picior al uneia din culmile periferice ale Plaiurilor Nemirei (Pufu-Ciresoaia), in acest caz, Dealul Mare, se intinde pana foarte aproape de raul Trotus, contribuind la formarea Defileului de la Ciresoaia. Promontoriul stancos cu care se termina acest deal a impins Trotusul spre nord, unde a dat peste Dealul Dracoaia, componenta cea mai spectaculoasa a defileului.

Spectaculos este si pintenul despre care vorbim, numit Stanca Cucului, fiind format din strate masive de gresie, rasturnate si scoase la zi si de eroziune. Stancaraia este vizibila bine venind dinspre Dofteana. In sens invers, ea este anuntata de o curba pronuntata a soselei, aproape in ac de par,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Stanca Cucului - sector - ansanblu
Stanca Cucului - sector - ansanblu
Stanca Cucului - sector 2
Stanca Cucului - sector 2
Stanca Cucului - sector 3
Stanca Cucului - sector 3
Stanca Cucului - sector 4
Stanca Cucului - sector 4
Stanca Cucului - mansa catarare
Stanca Cucului - mansa catarare
Pe larg
Pe larg
Stanca Cucului 1
Stanca Cucului 1
Stanca Cucului 2
Stanca Cucului 2
Stanca Cucului 3
Stanca Cucului 3
Stanca Cucului 4
Stanca Cucului 4
Catarare
Catarare
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Stanca Cucului de la Bogata.

Cautati geoascunzisul Stanca Cucului de la Bogata si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Povestea pitonului

    Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora...
  • Piatra cu piton?

    Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare, iar accesul pana la geocutie este unul comod...
  • Altceva!

    Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.