Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Sonda straveche Poieni Targu Ocna
Drumul Crucii Dracoaia
Monumentul Magura Ocnei
Dealul Dracoaia
Gurile vechilor mine de sare Targu Ocna

Comentarii
Stanga sau dreapta?...
Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna...Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna

Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna


Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.

In Cimitirul Eroilor din sat sunt inhumati in morminte individuale 80 de ofiteri si soldati, iar in cripta comuna, 15.572 ostasi. Monumentul ce strajuie osuarul a fost construit in 1934 de Societatea Cultul Eroilor.

Cimitirul se afla in varful pantei ce precede intrarea in sat (venind de la Tg. Ocna), sau iesirea din el (in sens invers). Daca se vine spre Tg. Ocna,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna.

Cautati geoascunzisul Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.