Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna

Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna


Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.

In Cimitirul Eroilor din sat sunt inhumati in morminte individuale 80 de ofiteri si soldati, iar in cripta comuna, 15.572 ostasi. Monumentul ce strajuie osuarul a fost construit in 1934 de Societatea Cultul Eroilor.

Cimitirul se afla in varful pantei ce precede intrarea in sat (venind de la Tg. Ocna), sau iesirea din el (in sens invers). Daca se vine spre Tg. Ocna, de cum se incepe coborarea pantei, exista loc de parcare pe dreapta soselei. Venind dinspre Tg. Ocna, e necesara (din cauza lipsei de vizibilitate) urcarea pantei si intoarcerea masinii folosind ulita ce intra in sat pe langa zidul cimitirului....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Cimitirul Eroilor Poieni - vedere de amsamblu
Cimitirul Eroilor Poieni - vedere de amsamblu
Cimitirul Eroilor Poieni - vedere de sus, din marginea satului
Cimitirul Eroilor Poieni - vedere de sus, din marginea satului
Monument - coltul de jos
Monument - coltul de jos
Monument - coltul de sus
Monument - coltul de sus
Intrarea in cimitir
Intrarea in cimitir
Cimitir - zona de sus
Cimitir - zona de sus
Mormant din zona de sus
Mormant din zona de sus
Monumentul principal - detaliu
Monumentul principal - detaliu
Monumentul principal - detaliu 2
Monumentul principal - detaliu 2
Camp cu griciorei (primule)
Camp cu griciorei (primule)
Jurnal
Jurnal
Lumina de veghe
Lumina de veghe
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna.

Cautati geoascunzisul Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Stanga sau dreapta?

    Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri...
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna

    Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.