Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cimitirul Eroilor Poieni Targu Ocna
Monumentul Magura Ocnei
Drumul Crucii Dracoaia
Dealul Dracoaia
Gurile vechilor mine de sare Targu Ocna

Comentarii
Usor de gasit, mai greu de scos...
Titlul comentariului...
Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna...Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna

Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna


Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania.

In anul 1861, francezul Olivier de Lalande, solicita domnitorului Al. I Cuza permisiunea de a exploata petrol pe domeniul Targu Ocna. In acelasi an a si primit-o si a si facut primele foraje in satul Mosoarele (ulterior inglobat in Poieni, azi, pendinte de Targu Ocna). Forajul s-a executat cu prajini de lemn prevazute cu sapa metalica (metoda canadiana).

Exploatarea...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna.

Cautati geoascunzisul Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.