Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica de lemn Luncani

Biserica de lemn Luncani


O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.

Modul de executie impresioneaza prin gustul artistic deosebit al mesterului popular, dar si prin mestesugul desavarsit: temelia din piatra cladita, fara niciun ciment, imbinarile grinzilor de stejar, podeaua tindei - ea insasi un monument artistic - din lespezi taiate din trovanti etc.

O descriere detaliata, cu multe fotografii, este prezentata pe muntesiflori! Accesul este simplu: de pe soseaua Bacau-Moinesti, se ajunge pe o ulita asfaltata ce pleaca din dreptul bisericii (mai) noi (1925-1935)....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Biserica de lemn din Luncani - 2
Biserica de lemn din Luncani - 2
Tinda pardosita cu ... felii de trovanti
Tinda pardosita cu ... felii de trovanti
Imbinari
Imbinari
Catapeteasma
Catapeteasma
Interior
Interior
Tavan
Tavan
Annihilation
Annihilation
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica de lemn Luncani.

Cautati geoascunzisul Biserica de lemn Luncani si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Dar nu am gasit cutia

    Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar...
  • Biserica de lemn Luncani

    Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.