Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Vechiul cimitir evreiesc Valea Mare
Capela catolica Band
Buncarele de pe Piciorul Mare
Varful Ascutit
Turnurile Iavardi

Comentarii
Capela Fagetul de Sus...Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget

Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget


Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai.

Dateaza de la inceputul secolului XX, poate chiar de mai inainte, cand comunitatea ortodoxa din Ghimes (cu toate satele aferente: Rachitis, Bolovanis, Valea Rece) era destul de numeroasa. De la inceput, a avut rol de clopotnita, dar si pentru rugaciune. Desi construita din lemn, in prezent, starea micii cladiri este destul de buna, fiind renovata - poate reconstruita - in anul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget.

Cautati geoascunzisul Capela-clopotnita din Buha - Ghimes-Faget si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.