Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Baia Calugarilor
Cioboteni
Sumuleu Ciuc
Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc
Pauleni-Ciuc

Comentarii
Cu bicicleta pe Sumuleul Mic...Capela Salvator - Sumuleul Mic

Capela Salvator - Sumuleul Mic


Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cea mare, cu hramul Schimbarea la Fata, in latina, Transfiguratio Salvatoris - de aici numele prescurtat al capelei, Salvator, este considerata ca fiind ridicata in a doua jumatate a sec. XV.

Pridvorul si turla i-au fost adaugate ulterior (1679-1684). Mobilierul si picturile interioare (tavanul, semicilindric, este casetat) sunt opere din sec. XVII). Capela mai mica din spatele celeilalte este numita a Patimilor (sau "Isus în Chinuri"), fiind construita in perioada sec XV-XVII. Statuia Mantuitorului, din interior, a fost sculptata in anul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela Salvator - Sumuleul Mic.

Cautati geoascunzisul Capela Salvator - Sumuleul Mic si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.