Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lacul Filigeni - Obcina Laposului

Lacul Filigeni - Obcina Laposului


Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu).

Putem spune ca avem de-a face cu un lac de baraj, oarecum natural! Dimensiunile ii sunt relativ mici: 47 m lungime, maximum 27 m latime si cca 1 m adancime maxima.

Pentru a se ajunge la el se urca pe paraul Supanu (ce traverseaza cartierul omonim al Comanestiului), se parcurg cca 6 km pe valea acestuia (drum forestier impracticabil auto, cu exceptia primului km), iar...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice din Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Filigeni - Obcina Laposului.

Cautati geoascunzisul Lacul Filigeni - Obcina Laposului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cascada Supanu
Stanca Faraonul
Cascada Scaricica
Lacul Poiana Uzului
Piatra Uriasului Asau

Comentarii
Pixel
Multumesc pentru coordonate...
Filigeni - un lac activ...
Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.