Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cascada Scaricica - Comanesti

Cascada Scaricica - Comanesti


Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului,extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Spre ea porneste un traseu turistic clasic (candva marcat cu triunghi rosu), ce suie pe valea Supanului, un afluent al Trotusului. Primul afluent important al Supanului, de stanga, este paraul Lumina, pe acesta aflandu-se cascada Scaricica.

Am numit-o astfel dupa numele dealului ce formeaza versantul drept al paraului Lumina, nume care, credem noi, provine de la existenta cascadei. Paraul Lumina este scurt, si dupa doar 250 m de la gura sa se ajunge la cascada. Apa are o cadere aproape verticala de vreo 7 m, inaccesibili la catarare libera.

Pentru a ajunge la ascunzis trebuie urcat deasupra cascadei,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Excursii si drumetii

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascada Scaricica - Comanesti.

Cautati geoascunzisul Cascada Scaricica - Comanesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Stanca Faraonul
Cascada Supanu
Lacul Filigeni Obcina Laposului
Piatra Uriasului Asau
Lacul Asau

Comentarii
Pixel
Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada...
Cascada Scaricica - Comanesti...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.