Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica de lemn Straoane
Lacul Tutovanului
Manastirea Tarnita Magura Odobesti
Magura Odobesti
Mausoleul Marasti

Comentarii
Pietrele din monument...Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane


Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu.

Locul ales este cel unde a cazut in lupta, la 22 august 1917, la numai 23 de ani, "eroina de pe Jiu", sublocotenent onorific Ecaterina Teodoroiu (numele din nastere fiind Catalina Todoroiu). Initial, a fost inmormantata in comuna Fitionesti/VN, dar in 1921, osemintele i-au fost reinhumate la Targu Jiu. Monumentul inchinat ei a fost ridicat in anul 1972, efigia sculptata...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane.

Cautati geoascunzisul Monumentul Ecaterinei Teodoroiu - Straoane si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.