Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Capela romano-catolica din Delnita

Capela romano-catolica din Delnita


Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sf. Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din secuime. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.

Biserica Sf. Ioan este aflata in-afara satului, la cca 1 km distanta, in plin camp. Este un motiv, ca si repetatele reparatii, ca si nevoia de protejare, fiind vorba despre un monument istoric, pentru ca slujbele pentru credinciosii din Delnita sa se tina in, ceea ce am numit capela.

Are insa dimensiunile unei biserici si a fost construita in marginea vestica a satului. Este o cladire veche de vreo 500 de ani (din sec. XV), realizata intr-o combinatie de stil romanic si gotic.

Este biserica unde a fost botezat arhiepiscopul emerit de Alba Iulia, Bálint Lajos (1929-2010), fiu al satului Delnița, al carui mormant se afla in curtea Bisericii Sf....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Vedere din curte
Vedere din curte
Placa comemorativa
Placa comemorativa
Monumentul eroilor din Delnita
Monumentul eroilor din Delnita
Anul indurarii
Anul indurarii
Echipamente de joaca
Echipamente de joaca
Bust
Bust
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela romano-catolica din Delnita.

Cautati geoascunzisul Capela romano-catolica din Delnita si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Geocutie dizlocata

    Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.