Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca

Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca


Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea. Este prins, condamnat la moarte si spanzurat.

Moartea tragica al lui Emil Rebreanu s-a petrecut la 14 mai 1917. Liviu Rebreanu reuseste sa indeplineasca ultima dorinta a fratelui sau, aceea de a fi inmormantat in pamant romanesc, si cu ceremonial militar, la 2 octombrie 1921, ramasitele pamantesti ale lui Emil Rebreanu sunt reinhumate la Palanca, nu departe de locul unde a fost executat; in 1922 a fost finalizat si micul monument de pe mormant.

La 10 noiembrie 2012 a fost inaugurat un nou monument, din piatra cu o efigie din bronz, creatie a unui grup de artisti plastici. In incinta micului complex comemorativ se inlta si un obelisc ridicat pentru a comemora 80 de ostasi sovietici cazuti in zona in timpul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Monumentul nou al lui Emil Rebreanu
Monumentul nou al lui Emil Rebreanu
Intrarea in incinta memorialului lui Emil Rebreanu
Intrarea in incinta memorialului lui Emil Rebreanu
Vedere
Vedere
Jurnal
Jurnal
Tot eroi
Tot eroi
Acces
Acces
Intrarea in complexul comemorativ
Intrarea in complexul comemorativ
Monumente comemorative
Monumente comemorative
Monument cu efigie din bronz
Monument cu efigie din bronz
Mormantul lui Emil Rebreanu
Mormantul lui Emil Rebreanu
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca.

Cautati geoascunzisul Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Gasit cutia

    Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina...
  • Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci

    In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu...
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca

    Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.