Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cetatea Rakoczi
Pasul Ghimes-Palanca
Valurile de pamant Redut
Biserica Kontumac
Varful Biliboc

Comentarii
Gasit cutia...
Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci...
Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca...Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca

Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca


Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea. Este prins, condamnat la moarte si spanzurat.

Moartea tragica al lui Emil Rebreanu s-a petrecut la 14 mai 1917. Liviu Rebreanu reuseste sa indeplineasca ultima dorinta a fratelui sau, aceea de a fi inmormantat in pamant romanesc, si cu ceremonial militar, la 2 octombrie 1921, ramasitele pamantesti ale lui Emil Rebreanu sunt reinhumate la Palanca, nu departe de locul unde a fost executat; in 1922 a fost finalizat si micul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca.

Cautati geoascunzisul Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.