Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului

Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului


La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.

Numele locului provine de la cateva doline superficiale datorate prezentei gresiei calcaroase in constitutia geologica a zonei. In jur sunt si cateva stanci cu puternice amprente ale eroziunii apei si vantului. Una dintre acestea, cea mai masiva, am asemanat-o cu un casalot.

Un traseu care trece pe la ea este fotodescris pe muntesiflori.ro!

Sugeram si un alt (geo)traseu, mai scurt decat cel descris mai sus, care pleaca din Pasul Ghimes-Palanca (gura paraului Sant, la granita dintre comunele Ghimes-Faget si Palanca), urmeaza in amonte firul paraului Sant pana la Manastirea Prodromita (va fi curand...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Casalotul din Caldari - vedere de sub Mt. Scaricica
Casalotul din Caldari - vedere de sub Mt. Scaricica
Casalotul din Caldari - vedere din Caldari
Casalotul din Caldari - vedere din Caldari
Caldarile vazute de sub Vf. Scaricica
Caldarile vazute de sub Vf. Scaricica
Vf. Scaricica si Caldarile vazute de langa Casalot
Vf. Scaricica si Caldarile vazute de langa Casalot
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului.

Cautati geoascunzisul Casalotul din Caldari - Muntii Tarcaului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.