Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi

Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi


Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos.

Accesul la ea se face din DN 12A, Onesti - Miercurea-Ciuc, din capatul aval al satului Lunca de Jos, de unde se intra pe Valea Rece in satul omonim. Dupa 7 km de drum, aproape tot asfaltat, se ajunge in satul Poiana Fagului, la gura paraului Janok, afluent al Paraului Fagului/Fagetului. Un drum de exploatare forestiera urca, intai pe paraul Janok, apoi pe versantul sau stang, cale de 1,5 km.

Un brat pleaca spre dreapta, ajungand dupa 500 m la capela. Este mica, ridicata din lemn in anul 1926, aflata intr-o foarte buna stare. Are o tinda, unde se afla ascunzisul, si o o incapere unde este altarul, in fata caruia sunt cateva banchete de lemn. La vizita noastra,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Capela Sfintii Petru si Pavel - 2
Capela Sfintii Petru si Pavel - 2
Vedere din curtea capelei spre Muntele Iavardi
Vedere din curtea capelei spre Muntele Iavardi
Interior
Interior
Priveliste spre Stanca Bufnitei
Priveliste spre Stanca Bufnitei
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi.

Cautati geoascunzisul Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Am mutat putin geocutia

    Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat...
  • Schimbari la capela

    Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur...
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi

    Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.