Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Izvorul de la Botul Farcului

Izvorul de la Botul Farcului


Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.

Botul Farcului reprezinta un gheb al culmii Nemirei, din saua de sub el, traseul marcat al culmii parasind-o sau instalandu-se pe ea, dupa cum coboram sau urcam pe ea. Instaland acest ascunzis am dorit sa-i marcam prezenta si sa oferim o satisfactie, celor ce urca pe culmea Nemirei, odata cu atingerea ei, dupa un urcus destul de solicitant; dar si celor care au parcurs culmea Nemirei ca sa ajunga aici.

Urcusul, pe cei cca 700 m deferenta de nivel, pleaca de la coada Lacului Poiana Uzului din preajma Cascadei Nasolea Mare (a se vedea pe site descrierea accesului la acest ascunzis). Apreciem la 3 ore timpul de urcare....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Locatia
Locatia
Locul cautat
Locul cautat
Continut geo
Continut geo
Foisor de vanatoare (observare)
Foisor de vanatoare (observare)
Fantanita (izvorul)
Fantanita (izvorul)
Pe Botul Farcului
Pe Botul Farcului
Lacul Poiana Uzului
Lacul Poiana Uzului
Marea Alpina
Marea Alpina
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Izvorul de la Botul Farcului.

Cautati geoascunzisul Izvorul de la Botul Farcului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Izvorul din carare

    Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.