Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Manastirea Buciumeni
Asezarea geto-dacica de la Poiana
Lacul de Argint Adjud
Lacul Calimanesti
Biserica din Serbanesti

ComentariiManastirea Sihastru - Ploscuteni

Manastirea Sihastru - Ploscuteni


Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare sec. XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa. Acest fapt se datoreaza aducerii, ca mana de lucru, la inceputul sec. XIX, de catre stapanul mosiei Ploscuteni, logofatul Constantin Bals, a vreo 30 de familii de catolici din tinuturile Bacaului si Neamtului.

Cat despre Manastirea Sihastru, ce apartine administrativ de Ploscuteni - la 1 km de sat, spre Buciumeni, pe DJ 252, asfaltat, nota 8 -, istoria ei incepe, legendar, de prin sec. XV. Se spune ca hatmanul Sendrea, portarul Sucevei si cumnatul lui Stefan cel Mare, a ridicat aici o bisericuta. Dar primul asezamant monahal a fost ctitorit in sec. XVIII tot de un membru al familiei...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea Sihastru - Ploscuteni.

Cautati geoascunzisul Manastirea Sihastru - Ploscuteni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.