Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Crucisatorul - Munceii Uture

Crucisatorul - Munceii Uture


Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul. Altele, desi vizibile, trebuie privite cu mai multa atentie pentru a se decela forme neobisnuite in corpul lor. Asa este Crucisatorul.

Pe piciorul Farcus, desprins din culmea principala si formand interfluviu intre valea Stogului si cea Farcusului, se afla mai multe grupuri de stanci, printre care Camila, aceasta chiar pe Varful Farcus. Din varf se desprinde o muchie dirijata spre paraul Stogului pe care se afla Altarul. La 5 minute mai jos atrage atentia o stanca masiva formata din doua corpuri. Este Crucisatorul....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Excursii in Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Crucisatorul - Munceii Uture.

Cautati geoascunzisul Crucisatorul - Munceii Uture si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.