Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Mausoleul Eroilor Romani - Toplita

Mausoleul Eroilor Romani - Toplita


La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea  paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu in care sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial.

In 1925, Primaria Toplitei a amenajat un cimitir de onoare al eroilor romani. La initiativa societatii Cultul Eroilor s-a hotarat ca cimitirul sa fie transformat in mausoleu unde sa fie depuse osemintele eroilor inhumati in diverse cimitire sau morminte izolate, lucru realizat in 1939. Astfel, la baza monumentului comemorativ au fost realizate 25 de firide individuale pentru...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Obiective turistice

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Mausoleul Eroilor Romani - Toplita.

Cautati geoascunzisul Mausoleul Eroilor Romani - Toplita si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.