Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica de lemn - Tulghes

Biserica de lemn - Tulghes


Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf. Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.

A fost construita de aceasta comunitate in 1828, pe locul alteia mai vechi (pe crucea unui preot localnic este inscris anul 1778). Prin anii 1860 a fost adaugata tinda.

Cimitirul eroilor de la biserica din Tulghes

In curtea bisericii a fost amenajat in anul 1989 un cimitir in care au fost inhumati 49 de militari romani cazuti in luptele duse in zona, in...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Excursii

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica de lemn - Tulghes.

Cautati geoascunzisul Biserica de lemn - Tulghes si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.