Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta

Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta


Pe DN 22E, ce pleaca din satul I.C. Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement. Vizavi, peste sosea, se afla picioarele unui pod neterminat, precum si ruinele catorva cazemate.

Constructia podului a fost initiata de germani, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. Par sa fie doua randuri de picioare - materialul constructiv e diferit, presupunandu-se ca prima incercare de constructie a podului (peste Garla Latima - acum seaca in parte) a fost din Primul Razboi Mondial, apartinand tot armatei germane, cand, acestia, au construit si cazematele...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta.

Cautati geoascunzisul Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cazemata de pe Dealul Bugeac
Cetatea antica Dinogetia Garvan
Termele romane Dinogetia
Malul Dunarii IC Bratianu
Balta Zatun

Comentarii
Pixel
Geocutia de la piciorul podului german...
Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi...
Podul ce n-a fost...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.