Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Pasul Ghimes-Palanca
Monumentul lui Emil Rebreanu
Biserica Kontumac
Valurile de pamant Redut
Varful Biliboc

Comentarii
Neglijenta impardonabila...
Descriere confuza, cautare nereusita...
Fotografii de nota 10...Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget

Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget


Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Principalul rol a fost cel de supraveghere a punctului vamal infiintat aici de principele Transilvaniei, Bethlen Gabor.

Ca si in cazul cetatii de la Oituz/CV, adaugirea "Rakoczi" e oarecum improprie, intrucat a fost ridicata, in 1626, de Bethlen Gabor, rege al Ungariei (1620-1621) si principe al Transilvaniei (1613-1629), dar refacuta la inceputul anilor 1700 de catre principele Rakoczi Ferenc al II-lea (1704-1711).

Alte aspecte, fotografii, descrierea unui traseu...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget.

Cautati geoascunzisul Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.