Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos

Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos


Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai.

Cele 5 buncare faceau parte din Linia Arpad, un sistem de fortificatii construit la inceputul anilor 1940 pe bordura vestica a Carpatilor Orientali, de-a lungul granitei dintre Ungaria si Romania de dupa Dictatul de la Viena; continua spre nord, pe granitele estice, de atunci, ale Ungariei (azi pe teritorii ale Ucrainei, Slovaciei si Poloniei).

Accesul la ele se face urcand cca 100 m pe valea Paraului Mare, cu plecare de la bariera CFR de la granita dintre judetele Harghita si Bacau. O poteca suie pe versantul geografic stang al vaii, pana sub linia de inalta tensiune, unde se afla primul buncar. Alte trei se intalnesc pe muchia Piciorului Mare la altitudini...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Buncarul 2
Buncarul 2
Buncarul 3
Buncarul 3
Buncarul 4
Buncarul 4
Buncarul 5
Buncarul 5
Santuri
Santuri
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos.

Cautati geoascunzisul Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Buncar-ascunzis

    In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.