Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lacul Tarnita - Muntii Berzunti

Lacul Tarnita - Muntii Berzunti


Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf.

De forma relativ circulara, cu un diametru de ca 45 m, lacul aduna apele a doua paraiase permanente cu izvoarele nu cu mult mai sus, debitul lor fiind comparabil cu al unui emisar (paraul Tarnita) ce meandreaza lent inainte de a-si da drumul cu adevarat la vale. Acest echilibru al debitelor asigura primenirea apei din lac si explica varsta acestuia, considerabila pentru acest...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Drumetii montane

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Tarnita - Muntii Berzunti.

Cautati geoascunzisul Lacul Tarnita - Muntii Berzunti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Rasuflatoarele Calde de sub Varful Tarnita
Varful Chircus
Varful de la Sipotul lui Motoc
Cascada Scaricica
Stanca Faraonul

Comentarii
Pixel
Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului!...
Lacul Tarnita - Muntii Berzunti...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.