Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lacul Tarnita - Muntii Berzunti

Lacul Tarnita - Muntii Berzunti


Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editată în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf.

De forma relativ circulara, cu un diametru de ca 45 m, lacul aduna apele a doua paraiase permanente cu izvoarele nu cu mult mai sus, debitul lor fiind comparabil cu al unui emisar (paraul Tarnita) ce meandreaza lent inainte de a-si da drumul cu adevarat la vale. Acest echilibru al debitelor asigura primenirea apei din lac si explica varsta acestuia, considerabila pentru acest gen de lacuri. Accesul la el se face cu mai multa usurinta din cartierul Vermești al orasului Comanesti (2 h) sau din Moinesti (3h).

Mai multe trasee spre lac sunt descrise pe Muntesiflori-trasee-berzunti, iar fotoreportajele...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Lacul Tarnita - aceeasi primavara
Lacul Tarnita - aceeasi primavara
Lacul Tarnita - toamna
Lacul Tarnita - toamna
Lacul Tarnita - iarna
Lacul Tarnita - iarna
Lacul Tarnita - alta iarna
Lacul Tarnita - alta iarna
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Lacul Tarnita
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Tarnita - Muntii Berzunti.

Cautati geoascunzisul Lacul Tarnita - Muntii Berzunti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului!

    ...
  • Lacul Tarnita - Muntii Berzunti

    Am gasit ascunzisul la est de lac (tău, bolătău zic localnicii)...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.