Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes

Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes


Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare. Unul dintre ele este Biliboc, ce are varful de 1195 m.

Este unul dintre cele mai cuprinzatoare puncte de belvedere asupra vaii Trotusului si a muntilor ce inconjoara Depresiunea Ghimes. Putin sub varf se afla un monument inchinat unor graniceri militari secui ce au fost inmormantati aici in septembrie 1944; o cruce consemneaza locul gropii comune.

La varf urca o poteca marcata cu punct galben ce porneste de la complexul memorial Kontumac din Pasul Ghimes-Palanca. Traseul unei drumetii cu trecere pe la Varful Biliboc este descris pe Muntesiflori-Biliboc!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

Panorama spre sud si vest
Panorama spre sud si vest
Panorama spre est
Panorama spre est
Panorama spre nord
Panorama spre nord
Privire spre monument
Privire spre monument
Monumentul de sub Varful Biliboc
Monumentul de sub Varful Biliboc
Detaliu
Detaliu
Varful Biliboc vazut de la monument
Varful Biliboc vazut de la monument
Crucea de langa monument
Crucea de langa monument
Privire de la monument spre vest
Privire de la monument spre vest
Tinta calatoriei
Tinta calatoriei
Monumentul
Monumentul
Comoara
Comoara
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes.

Cautati geoascunzisul Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare

De ce merita sa va inregistrati? Membrii sustinatori au acces la urmatoarele servicii: Cautare dupa cuvinte cheie si in jurul unor coordonate, Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite, Urmarire geoascunzis, Vizualizarea pozitiei ascunzisului pe harta, Ascunzisuri apropiate si negasite pe harta, Afisare alte harti (Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea pe 7 zile, Harti Meteoblue, Camere web, OpenStreetMap, OpenTopoMap), Coordonate gps in format recomandat si in alte formate, Descarcare fisier .gpx, Geoascunzisuri din apropiere si negasite, Locatii langa ascunzis in format .gpx.


Obiective turistice vecine

Pixel

Comentarii

Pixel
  • Varful Biliboc

    Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc...

Cazare

Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.