Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Valurile de pamant Redut
Biserica Kontumac
Pasul Ghimes-Palanca
Cetatea Rakoczi
Monumentul lui Emil Rebreanu

Comentarii
Varful Biliboc...Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes

Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes


Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare. Unul dintre ele este Biliboc, ce are varful de 1195 m.

Este unul dintre cele mai cuprinzatoare puncte de belvedere asupra vaii Trotusului si a muntilor ce inconjoara Depresiunea Ghimes. Putin sub varf se afla un monument inchinat unor graniceri militari secui ce au fost inmormantati aici in septembrie 1944; o cruce consemneaza locul gropii comune.

La varf urca o poteca marcata cu punct galben ce porneste de la complexul...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes.

Cautati geoascunzisul Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.