Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Pasul Ghimes-Palanca
Cetatea Rakoczi
Valurile de pamant Redut
Monumentul lui Emil Rebreanu
Varful Biliboc

Comentarii
Acest gen de ascunzis nu rezista...
Biserica Kontumac...
Aveti dreptate...Biserica de la Kontumac - Ghimes

Biserica de la Kontumac - Ghimes


Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782.

Kontumac este un toponim alogen, provenit din sarba, unde, "kontumac" inseamna "carantina", si face referire la sediul personalului aflat la postul de frontiera (dintre Austro-Ungaria și Moldova) din Pasul Ghimes-Palanca, initial, desemnand doar punctul de carantina cu care era dotat; de remarcat si numele paraului ce curge alaturi, Karenta!

De...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica de la Kontumac - Ghimes.

Cautati geoascunzisul Biserica de la Kontumac - Ghimes si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.