Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni

Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni


Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660.

In piateta de langa biserica se afla un monument al eroilor satului, opera a mesterilor pietrari Ede si Lajos Laub din Poian/CV. Din piațetă pleacă spre sud un drum de carute ce duce in satul Petriceni. După doar 100 m, din drum se desprinde un brat ce deserveste cimitirul satului; la intersectie se află un interesant cavou, al unei vechi familii secuiesti, Potsa. De altfel,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoobiective in Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni.

Cautati geoascunzisul Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Biserica catolica Petriceni
Poian
Biserica catolica Poian
Muntele Perko
Ruinele castelului Tarnoczy

Comentarii
Pixel
Cautand o capela, am gasit un cavou...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.