Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Lacul Foroja - Muntii Tarcaului

Lacul Foroja - Muntii Tarcaului


Pe fondul unei (stra)vechi tractiuni gravitationale produse pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), in urma careia pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic, cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja. Valul de pamant a format doua trepte principale, pe cea superioara luand nastere actualul lac, Foroja.

Lacul nu avea un nume, fiind atat de recent aparut, atunci cand l-am gasit, acum 10 ani, si l-am facut cunoscut, motiv pentru care i-am spus Goioasa, dupa numele statiei CFR de unde porneau traseele catre el. Mai tarziu, pe Google Earth, au aparut fotografii ale sale sub numele de Lacul Foroja (pe fotografii mai noi este inscris numele Lacul Sec; eronat, caci Lacul Sec este...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoobiective in Romania

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Lacul Foroja - Muntii Tarcaului.

Cautati geoascunzisul Lacul Foroja - Muntii Tarcaului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Lacul Agas
Lacul Asau
Piatra Uriasului Asau
Grotele militare Muntele Cristes
Cascada Supanu

Comentarii
Pixel
Lacul celor trei sutiene...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.