Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor
Varful Cernegura
Cascada Bahrin
Stanca Burlii Dealul Cristan
Cascada Pusu Cernegura

ComentariiSchitul Lipovenilor

Schitul Lipovenilor


Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008. Pe o harta din 1919 apare insa localizat, in apropierea actualei locatii, un Schit al Lipovenilor.

De curand, in locul respectiv, a aparut o bisericuta din lemn, inca in constructie, ceea  ce, credem noi - am aflat de ea ulterior vizitei noastre la schit -, certifica o legatura intre cele doua schituri! Accesul cel mai lejer la schit se poate face din Piatra Neamt, prin satul (cartierul) Doamna, pe valea cu acelasi nume, pe un drum forestier circulabil auto. Se mai...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Schitul Lipovenilor.

Cautati geoascunzisul Schitul Lipovenilor si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.