Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Troita de la confluenta Cheia - Comarnice
Buila-Vanturarita
Schitul Patrunsa
Cheile Cheia
Pestera Arnautilor

ComentariiSchitul Pahomie

Schitul Pahomie


Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509. Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a înfiintat (identificat de unii cu marele ban Barbu Craiovescu, tuns calugar la batranete in manastirea pe care a ctitorit-o, Bistrita).

O imagine insolita este oferita de bisericuta schitului, fiind pitita sub surplomba unei mari faleze de calcar.

In preajma intrarii in incinta schitului curge o cascada pitoreasca, numita Izvorul Frumos (denumirea este o extensie subiectiva, legata de ... frumusetea cascadei, a numelui unui parau relativ aproape, in care ajunge, indirect, dar in cele din urma, si apa...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Schitul Pahomie.

Cautati geoascunzisul Schitul Pahomie si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.