Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Biserica de lemn din Straoane

Biserica de lemn din Straoane


Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sf. Nicolae, monument istoric, dateaza de prin sec. XVII-XVIII. Este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc.

Tradiția împinge cu cel puțin două secole în urmă construcția bisericii, fiind atribuită ciobanului Stroie și fiilor săi, oșteni de-ai lui Ștefan cel Mare, care ar fi înființat chiar satul Străoane. Arhitectura, lucrătura, gustul artistic al meșterului popular au condus la o operă impresionantă prin estetică, echilibru...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Atractii turistice

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Biserica de lemn din Straoane.

Cautati geoascunzisul Biserica de lemn din Straoane si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.